Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Is het echt zo makkelijk om een podcast te beginnen?
0 Reacties
© Maarten Nauw
© Maarten Nauw © Maarten Nauw
podcast De Mediakaravaan
kunst

Is het echt zo makkelijk om een podcast te beginnen?

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Oorzaken, een internationaal podcastfestival in de Brakke Grond in Amsterdam. In deze podcastaflevering kijkt De Mediakaravaan naar het maakproces van podcasts. Is een podcast maken wel zo laagdrempelig?

Op het internationale podcastfestival Oorzaken in de Brakke Grond in Amsterdam gingen Stefanie De Meerleer en Lara Maenen van De Mediakaravaan in gesprek met heel wat audiomakers: wat spreekt hen zo aan in het almaar populairdere podcastgenre? En hoe eenvoudig is het om je eigen podcast te beginnen?

Beluister de podcast

Volg De Mediakaravaan op Spotify en Soundcloud.

De Mediakaravaan

De Mediakaravaan is het nieuwe talentontwikkelingstraject van cultureel tijdschrift en website de lage landen. Jonge cultuurjournalisten brengen verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten.

De karavaan houdt in 2023 halt op twee evenementen: het festival voor de nieuwe theatertekst Shakespeare Is Dead (24 en 25 maart) en het podcastfestival Oorzaken (1 tot 4 juni), allebei in Amsterdam.

De komende jaren zal De Mediakaravaan ook langs andere evenementen trekken en plaats bieden aan andere makers (videoreporters, fotografen…).

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.