Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het onderwijsdebat is ideologisch-politiek
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Het onderwijsdebat is ideologisch-politiek

De nieuwe schoolstrijd van Barbara Moens

Dat het onderwijsdebat een groots politiek gevecht is dat sluimert, soms opflakkert maar nooit uitdooft, toont Barbara Moens uitstekend aan.

Van alle instellingen geniet het onderwijs nog het meeste vertrouwen van de Vlaming. Blijft dat in de toekomst zo? Ondanks de besteding van 14 miljard euro per jaar, slaagt de Vlaamse overheid er niet in de onderwijskwaliteit te handhaven, zo blijkt uit opeenvolgende rapporten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Onderwijs gaat over de toekomst van kinderen en bepaalt dus waar we met de maatschappij naartoe willen. Daarom is de discussie over wat excellent onderwijs is en hoe dat te realiseren, bij momenten bijzonder emotioneel.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.