Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het Europese project: van de regen in de drup?.
0 Reacties
Voor abonnees

Het Europese project: van de regen in de drup?.

(Guy Janssens) Ons Erfdeel - 2004, nr 3, pp. 341-353

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De Europese Unie is, medio 2004, in volle ontwikkeling. Het werk van de Europese Conventie mondde uit in een ontwerp voor een Europese Grondwet, op 1 mei 2004 voegden tien nieuwe lidstaten zich bij de Europese Unie, op 13 juni 2004 wordt een nieuw Europees Parlement verkozen en op 1 juli 2004 wordt Nederland voorzitter van de EU. Guy Janssens, VRT-journalist en Europakenner, maakt in dit artikel een stand van zaken op. Hij heeft daarbij veel oog voor de rol van België en Nederland en merkt op dat beide landen steeds verder uit elkaar groeien wat de Europese politiek betreft. Het Nederlandse voorzitterschap van de EU in de tweede helft van 2004 heeft in ieder geval een paar moeilijke opdrachten. Niet alleen moet de voorzitter de werking van een uitgebreide EU in goede banen leiden, ook zal hij hard moeten strijden tegen de toenemende euroscepsis.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.