Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Grensregelingen tussen de Nederlanden en Frankrijk in rechtshistorisch perspectief
0 Reacties
Voor abonnees

Grensregelingen tussen de Nederlanden en Frankrijk in rechtshistorisch perspectief

(P. Van Peteghem ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1991, nr 16, pp. 177-187

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In deze bijdrage wordt een beeld gegeven van het ontstaan van het grensgebied dat het staatsgebied van het Koninkrijk der Nederlanden van dat van het koninkrijk Frankrijk scheidde, vanaf de eerste historische bronnen die hierover te vinden zijn tot het grensverdrag van Kortrijk (1820). De rechtshistorische invalshoek is belangrijk omdat op die manier heel precies de wijzigingen in het maatschappijbeeld gevolgd kunnen worden.

L'article évoque l'apparition de la région frontalière qui séparait le Royaume des Pays-Bas du Royaume de France, à partir des premières sources historiques disponible jusqu'au traité frontalier de Courtrai (1820). Le point de vue historico-juridique est fécond car il permet de suivre de façon très précise les changements de l'idée qu'on se faisait de la société.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.