Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Eigentijdse exlibriskunst
0 Reacties
Voor abonnees

Eigentijdse exlibriskunst

(J. van Waterschoot) Ons Erfdeel - 1997, nr 4, pp. 596-599

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De beeldende kunst vertoont op het eind van dit millenium een verscheidenheid aan stijlen die zijn weerga niet kent in de kunstgeschiedenis. Meer dan ooit is er nu sprake van een belle époque. Terwijl de modernismen nog naklinken, is het feest van het postmodernisme reeds in de jaren tachtig begonnen.
Het publiek maakt gretig gebruik van de vervagende grenzen der -ismen, het laat zich nog nauwelijks iets dicteren en kiest naar eigen goeddunken en smaak.
In de exlibriskunst wordt de keuze bovendien verruimd doordat in de jaren negentig de gemakkelijke contacten met Oost-Europa er toe geleid hebben dat een overvloed van grafici uit die landen hun werk onder de aandacht kan brengen van exlibrisliefhebbers in het westen. Het heeft er alle schijn van dat deze kunstenaars gemakkelijk kunnen omgaan met de wensen van de opdrachtgever.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.