Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een moeizame onderneming. De verspreiding van de Nederlandse cultuur in Frankrijk
0 Reacties
Voor abonnees

Een moeizame onderneming. De verspreiding van de Nederlandse cultuur in Frankrijk

(Mirjam Janssen) Ons Erfdeel - 1989, nr 2, pp. 293-297

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Historische bijdrage over het Frans-Nederlands Cultureel Akkoord, dat in 1946 ondertekend werd door de Franse en de Nederlandse regering. Sinds die tijd is er steeds een culturele attaché verbonden geweest aan de Nederlandse ambassade in Parijs, die sinds 1956 tevens automatisch directeur werd van het \Institut Néerlandais\". Dit cultureel centrum wist zich dankzij de inspanningen van zijn eerste directeur, Sadi de Gorter, een plaatsje te veroveren in het culturele leven van Parijs. Eveneens in het kader van het Cultureel Akkoord werd op het einde van de jaren veertig een lectoraat Neerlandistiek opgericht aan de Sorbonne en later ook aan andere universiteiten. Ondanks alle officiële inspanningen blijft de verspreiding van de Nederlandse cultuur in Frankrijk echter een moeilijke zaak, volgens de auteur vooral omdat het Franse en het Nederlandse publiek onvoldoende in elkaars cultuur geïnteresseerd zijn."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.