Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De tempeliers in de Franse Nederlanden
0 Reacties
Voor abonnees

De tempeliers in de Franse Nederlanden

(Michiel Nuyttens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1994, nr 19, pp. 49-58

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De orde van de tempeliers was een geestelijke ridderorde, een combinatie van een religieuze en een militaire orde, die haar oorsprong vond in Palestina tussen de eerste- en tweede kruistocht. Ze werd geïnstitutionaliseerd op het Concilie van Troyes (1128) door toedoen van Bernard van Clairvaux. Vanaf het begin was de inbreng van de Franse Nederlanden in deze orde aanzienlijk.

L'ordre des templiers était un ordre spirituel de chevaliers, un mixte d'ordre religieux et d'ordre militaire qui apparut en Palestine entre la première et la deuxième croisade. Il fut institutionnalisé au concile de Troyes (1128) sur intervention de Bernard de Clairvaux. L'apport des Pays-Bas français à l'ordre fut d'emblée considérable.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.