Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De open universiteit. Hoger onderwijs op maat
0 Reacties
Voor abonnees

De open universiteit. Hoger onderwijs op maat

(Jacques Herraets) Ons Erfdeel - 1985, nr 1, pp. 21-29

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Schets van de evolutie van de totstandkoming van de Open Universiteit in Nederland. In 1977 ging de Commissie Voorbereiding van start. In het eindrapport werden vier doelstellingen geformuleerd: het bieden van een tweede kans op hoger onderwijs, het vormen van een tweede weg door het hoger onderwijs, het creëren van een goedkope vorm van hoger onderwijs, en het stimuleren van vernieuwing in het hoger onderwijs. Pas laat kwam een samenwerking met Vlaanderen tot stand; en ook vanuit de nationale Belgische regering werd pas op het laatste ogenblik enige interesse getoond. Ondertussen is de Open Universiteit een succes geworden: het aantal cursisten overtreft de verwachtingen. Ook neemt een belangrijke groep Vlamingen deel aan de cursussen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.