Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE KUNST VAN HET KIJKEN. Perspectieven van Krijn de Koning
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE KUNST VAN HET KIJKEN. Perspectieven van Krijn de Koning

(Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 38-47

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De Nederlander Krijn de Koning (°1963) is met recht een omgevingskunstenaar. Hij drukt zijn stempel op wat zich aan hem openbaart: met minimale middelen verandert hij het aanzicht van de plek. Zijn uitingen houden het midden tussen beelden, maquettes (geabstraheerde architectuur) en installaties. Deze variëren van vaak grensoverschrijdende interventies in (historische) gebouwen tot grote, architecturale ingrepen in de openbare ruimte. De Koning verhult en onthult. Waar hij enerzijds met zijn toevoegingen de omgeving aan het zicht onttrekt, biedt hij ook nieuwe perspectieven. De ingrepen balanceren tussen een totale ontkenning van het al aanwezige tot aan het juist “ontsluimeren” van datgene waaraan voorbijgegaan kan worden. Het is soms maar één stap van het ene naar het andere uiterste.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.