Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De bevolkingsontwikkeling in Vlaanderen en Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

De bevolkingsontwikkeling in Vlaanderen en Nederland

(R.L. Cliquet, D.J. van de Kaa) Ons Erfdeel - 1986, nr 1, pp. 87-99

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na een inleiding over het belang en de ingewikkeldheid van de studie van de bevolking, schetsen de auteurs de belangrijkste aspecten van de recente bevolkingsontwikkeling in de Nederlanden en de gevolgen daarvan. Die zijn aanzienlijk, zowel voor het individu, als voor de gezinsvorming, als voor de samenstelling, de structuur en de ontwikkeling van de bevolking. Ook in de toekomst zullen waarschijnlijk belangrijke wijzigingen optreden, wat van belang is voor het bevolkingsbeleid. De auteurs stellen vast dat de Nederlandse regering een uitgesproken standpunt heeft ingenomen ten aanzien van de meest gewenste demografische ontwikkeling, en ook dat zij een interventie niet uitsluit. De Vlaamse overheid daarentegen behandelt het bevolkingsprobleem, om zeer uiteenlopende redenen, als \vanzelfzwijgend\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.