Publicaties
Reeks

De Nederlanden in Frankrijk 2.0

Vijftig jaar geleden verscheen De Nederlanden in Frankrijk van Jozef van Overstraeten. Voor veel Vlamingen was dit jarenlang de gids voor een uitstap naar Frans-Vlaanderen. Vijftig jaar later bezoekt Wim Chielens een tiental plaatsen in deze streek met de gids van Van Overstraeten in de hand.

Gevels Le Vaast
Voor abonnees
maatschappij Wim Chielens
4 min leestijd

Bethune – Kijk omhoog!

Loop rond in Bethune en laat je ogen glijden over de bovenverdiepingen van de huizen en je wordt vrolijk door de variatie.

Centrale_Gravelines
Voor abonnees
kunst Wim Chielens
5 min leestijd

Vaubanjuweeltje achter de duinen

Vijftig jaar na De Nederlanden in Frankrijk, een beknopte encyclopedie geschreven door Jozef Van Overstraeten, keer ik terug naar Noord-Frankrijk. Ik laat me leiden door het boek, kijk vooral wat er in die vijftig jaar veranderd is en ook wel wat gelijk is gebleven.

436156638_1-de-nederlanden-in-frankrijk
maatschappij Wim Chielens
2 min leestijd

De Nederlanden in Frankrijk 2.0

'De Nederlanden in Frankrijk' uit 1969 was jarenlang dé gids voor Frans-Vlaanderen. Een halve eeuw later reist Wim Chielens opnieuw door de streek met dat boek in de hand.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische betaling. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be