Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

Iedereen levenslang?

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers, maar ook familieleden, buren, vrienden en collega’s dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcast ‘Iedereen levenslang’ vertellen zes ex-gedetineerden openhartig over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. De reeks is een productie van journalist en radiomaker Ng Sauw Tjhoi, in opdracht van het project DIALOOG en Avansa. de lage landen publiceert de podcast om het debat over dit belangrijke onderwerp te stimuleren. We vullen de reeks aan met nieuwe stukken en verhalen uit ons archief (Beeld © GBL / Avansa)

podcast
Iedereen Levenslang c GBL Avansa
1 min leestijd

An confronteerde haar overvallers

In de podcastreeks ‘Iedereen levenslang?’ vertellen (ex-)gedetineerden, slachtoffers en een kind van een gedetineerde hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In deze aflevering vertelt An over hoe ze overvallen werd.

2 Dolk Prisoner 21133549050
Voor abonnees
samenleving Peter Vermeersch
13 min leestijd

Werken aan een wereld zonder tralies

Na zijn ervaring als lid van een assisenjury verdiepte Peter Vermeersch zich in alternatieven voor de gevangenis en trof daar allesbehalve een naïeve droomwereld vol bizarre utopieën.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.