Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

Harry Mulisch

Op 30 oktober 2020 is het tien jaar geleden dat Harry Mulisch overleed. Op deze pagina vind je de belangrijkste stukken uit ons archief over de schrijver van onder meer De aanslag en De ontdekking van de hemel.

De mulisch mythe
Voor abonnees
literatuur
0 min leestijd

Het beeld van Harry Mulisch

In De Mulisch Mythe toont Sander Bax hoe de schrijver zich manifesteerde in het publieke domein. En natuurlijk levert dit boek weer een bijdrage aan het beeld van Mulisch. Hij zou er wellicht mee ingenomen zijn geweest.

Mulisch aanslag
Voor abonnees
1 min leestijd

Harry Mulisch: De Aanslag

Hoe meer men zich in De Aanslag verdiept, hoe duidelijker blijkt dat deze roman allesbehalve een ‘traditionele’ vertelling is, waarin Mulisch op zijn schreden terugkeert.

Compositie onschuld lucht
Voor abonnees
1 min leestijd

Mulisch' compositie van de wereld

Mulisch' hele oeuvre is een poging tot compositie van de wereld, zo blijkt uit deze recensie van verhalen, een bundel lezingen en een filosofisch traktaat: Oude lucht, Paniek der onschuld en De compositie van de wereld.

Mulisch met gedichten
Voor abonnees
1 min leestijd

Het poëtisch labyrint van Harry Mulisch

Mulisch debuteerde heel laat in zijn carrière met poëzie. Ze vertoont duidelijk grote verwantschap met de andere genres die hij beoefent - niet verwonderlijk voor een auteur die vindt dat alles met alles samenhangt.

Mulisch cuba
Voor abonnees
1 min leestijd

Mulisch, onze man in Havana

Harry Mulisch heeft ‘het woord bij de daad’ gevoegd en in een Bezige Bij-boek van 250 pagina's zijn visie gegeven op de Cubaanse revolutie.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.