Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

€15

Een boek over het Nederlands van lang geleden en dat van vandaag, origineel en aanstekelijk verteld en geïllustreerd door Joke van Leeuwen.

Bestel het boek meteen via de knop rechts. Wil je graag meerdere exemplaren van dit boek of er een andere publicatie bij bestellen? Stuur dan een mail naar info@onserfdeel.be.


Waarom heet je Jansen als je Jansen heet? Waarom waren eieren vroeger geen eieren? En waarom hebben we geen zeventigduizend letters?

Joke van Leeuwen geeft in Waarom een buitenboordmotor eenzaam is een antwoord op al die prangende vragen. Maar ze heeft het over nog veel meer. Over aapmensen die geen mensapen zijn bijvoorbeeld. En aan het eind van het boek leren we goocheltrucs uit het Nederlandse woordencircus. Komt dat zien! (en lezen)

Dit is een boek over taal, over onze taal: het Nederlands. Joke van Leeuwen vertelt aanstekelijk en origineel over het Oudnederlands van heel lang geleden en het moderne Nederlands van vandaag. Kennis wordt luchtig geserveerd. Taal dient hier om te spelen.

Joke van Leeuwen illustreerde het boek zelf.

Voor deze vierde druk heeft vormgever Koen Bruyñeel een nieuwe kaft ontworpen. Ook is de spelling aangepast aan de recentste regels en is de inhoud geactualiseerd.

Prijzen en nominaties voor Waarom een buitenboordmotor eenzaam is:

. Bekroond met de Zilveren Griffel 2005

. Bekroond met de Plantin-Moretusprijs 2005

. Genomineerd voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2005

Uit het juryrapport van de Plantin-Moretusprijs: "De jury droomde: mochten de wetenschappelijke en educatieve uitgevers dit boek maar eens bekijken, bestuderen en dan beseffen dat een leerboek ook een vreugde kan zijn. Tegelijkertijd gedistingeerd, smaakvol en speels."

Vrij Nederland

"Van Leeuwen doet nooit grappig, haar humor is niettemin onweerstaanbaar. (...) Nog geen honderd bladzijden, alles bij elkaar, maar een juweeltje."

De Morgen

"Een onderhoudende en leeftijdloze vraagbaak over onze taal."

De Groene Amsterdammer

"Van Leeuwens samenspel tussen tekst en beeld toont prachtig hoe het Nederlands leeft."

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.