Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

€15

Joke van Leeuwen verzamelde 50 schitterende Nederlandstalige gedichten voor kinderen. Bij elk gedicht staat een tekening, telkens van een andere illustrator.

Bestel het boek meteen via de knop rechts. Wil je graag meerdere exemplaren van dit boek of er een andere publicatie bij bestellen? Stuur dan een mail naar info@onserfdeel.be.


Joke van Leeuwen verzamelde voor kinderen vijftig schitterende gedichten van Nederlandstalige dichters die debuteerden na 1945, pakweg van Annie M.G. Schmidt tot nu. Bij elk gedicht staat een tekening, telkens van een andere illustrator.

Op twee na zijn alle tekeningen gloednieuw en speciaal voor dit boek gemaakt. Zo biedt deze bloemlezing tegelijk een fraaie staalkaart van de Nederlandstalige poëzie voor kinderen en van de moderne illustratiekunst in Nederland en Vlaanderen.

Met o.a.: Annie M.G. Schmidt, Hans Andreus, Willem Wilmink, Wim Hofman, Ed Franck, Wiel Kusters, André Sollie, Eva Gerlach, Daniel Billiet, Elma van Haren, Ted van Lieshout, Pat Donnez, Geert De Kockere, Bart Moeyaert, Klaas Verplancke, Sieb Posthuma, Gerda Dendooven, An Candaele, Peter Vos, Paul Verrept, Mance Post, Toon Tellegen, Kaatje Vermeire, Peter van Hugten, Marit Törnqvist, Carll Cneut, Thé Tjong-Khing, Kitty Crowther en vele anderen.

Prijzen voor Tikken tegen de maan:

. Vlag & Wimpel Prijs categorie poëzie van de Griffeljury 2011

. Best Vormgegeven Boek 2011 categorie jeugdboeken volgens de Vlaamse Uitgevers Vereniging

de Volkskrant

"Wat een rijkdom, in 112 pagina's. Kinderpoëzie, dat is de Nederlandse literatuur op haar best. De illustraties zijn stuk voor stuk van hoog niveau."

Vrij Nederland

"Bladerend, lezend en kijkend in Tikken tegen de maan ontdek je een prachtmix van alles."

Eva Gerlach in De Standaard

"Ik ben zelden zo trots geweest dat ik in een bloemlezing stond! Hierin staat echt alles wat ik als kind heb gelezen, van Annie M.G. Schmidt over Fiep Westendorp tot Daan Zonderland, en daar staat dus ook een gedicht van mij in!"

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.