Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

€35

Histoire mondiale de la Flandre is de Franse vertaling van Wereldgeschiedenis van Vlaanderen (Polis, 2018), waarin eminente historici, essayisten en schrijvers tonen hoe sterk invloeden van buitenaf de Vlaamse geschiedenis hebben bepaald. Op initiatief van Ons Erfdeel vzw en La Renaissance du Livre is er nu ook een Franse editie van dit gelaagde en meerstemmige boek verschenen. Een ideaal geschenk voor uw Franstalige vrienden.

Bestel het boek meteen via de knop rechts. Wil je graag meerdere exemplaren van dit boek of er een andere publicatie bij bestellen? Stuur dan een mail naar info@onserfdeel.be.


Het is niet de bedoeling om in Histoire mondiale de la Flandre het verhaal van het voormalige ‘graafschap Vlaanderen‘ te vertellen of zich te richten op een vermeende Vlaamse ‘identiteit’, maar om te laten zien dat het huidige Vlaanderen het resultaat is van grenzen, leiders en politieke regimes die in de loop van de tijd veranderd zijn.

De zeer brede invalshoek in Histoire mondiale de la Flandre toont hoe sterk invloeden van buitenaf persoonlijke en collectieve ervaringen hebben bepaald. In ruim negentig hoofdstukken wordt die geschiedenis zo verhalend mogelijk benaderd en wordt het debat gevoed met nieuwe, kritische inzichten. Wat betekent identiteit, natievorming, herkomst of geschiedenis vandaag?

Histoire mondiale de la Flandre schetst een divers en rijkgeschakeerd beeld. De gelaagdheid en meerstemmigheid van dit boek zijn het resultaat van de collectieve inspanning van een groep eminente historici, essayisten en schrijvers. De auteurs herkauwen de grote feiten niet, maar gaan op zoek naar een andere, concretere benadering van geschiedenis.

Histoire mondiale de la Flandre laat zien hoe we in onze contreien zijn omgegaan met positieve en negatieve omstandigheden, met verandering in het algemeen. Onze geschiedenis heeft zich niet afgespeeld op een afgelegen eiland, integendeel. Gedegen onderzoek, weinig bekende historische inzichten en vertelplezier maken van Histoire mondiale de la Flandre een uniek, meeslepend en spraakmakend boek.

Beluister hier de opname van de boekpresentatie met drie historici tijdens Foire du Livre 2020.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.