Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Zeven eeuwen miniatuurkunst in Frans-Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Zeven eeuwen miniatuurkunst in Frans-Vlaanderen

(M. Smeyers) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1996, nr 21, pp. 11-33

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Van de Karolingische periode tot de late Middeleeuwen bekleedde de miniatuurkunst in Frans-Vlaanderen een vooraanstaande plaats. De auteur, van het Studiecentrum Vlaamse miniaturisten in Leuven, geeft een gedetailleerd overzicht van deze decoratieve kunst, die als bedoeling had de verheven waarde van de inhoud van de handschriften te benadrukken. Hij beschrijft de verschillende stromingen en invloeden die er de rijkdom van uitmaken.

De la période carolingienne au bas Moyen Age, l'art de la miniature occupa une place de choix en Flandre française. L'auteur, du Centre d'Études des miniaturistes flamands de Louvain, nous donne un aperçu détaille de cet art décoratif destiné à souligner l'éminence du contenu des manuscrits. Il décrit les divers courants et influences qui en constituent la richesse.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.