Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wie is bang voor Flanders' Technology?
0 Reacties
Voor abonnees

Wie is bang voor Flanders' Technology?

(Freddy Verbruggen) Ons Erfdeel - 1985, nr 4, pp. 483-491

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Filosofische benadering van wetenschappelijke en technologische \vooruitgang\" naar aanleiding van Flanders' Technology, een internationale vakbeurs voor technologische vernieuwing. De auteur laat de opvattingen van de Frankfurter Schule (Adorno, Habermas), Herbert Marcuse, en Walter Benjamin aan bod komen. Hij besluit dat er, \"binnen de optiek van Flanders' Technology en zijn acolieten, binnen het huidige productie- en distributiesysteem en binnen een maatschappelijke totaliteit beheerst door de tot ideologie geworden techniek en wetenschap geen plaats meer is (…) voor droom en fantasie, en dus ook niet voor ideeën die verwijzen naar een andere en betere, ook moreel betere samenleving\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.