Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wie is bang van een grijze panter? De senioren in de jaren negentig
0 Reacties
Voor abonnees

Wie is bang van een grijze panter? De senioren in de jaren negentig

(Walter Leirman) Ons Erfdeel - 1991, nr 2, pp. 221-230

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De grijze-panterbeweging ontstond in West-Duitsland, waar Trude Unruh aan het einde van de jaren tachtig zelfs de eerste seniorenpartij van Europa oprichtte. De beweging heeft ook weerklank gevonden in onze contreien, niet zo verwonderlijk als men zich de omvang van het fenomeen vergrijzing realiseert. De auteur geeft een analyse van de situatie, zet geboortecijfers tegenover de stijgende levensverwachting, en gaat de mate van activiteit na die senioren aan de dag leggen in het verenigingsleven. Hij stelt vast dat de politiek achterop hinkt bij een veranderde maatschappelijke situatie, en hoewel een seniorenpartij in Vlaanderen misschien nog niet voor morgen is, staat wel vast dat de seniorengeneratie van de jaren 90 zowel in cultureel als in politiek opzicht actiever zal zijn dan de voorgaande.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.