Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

WAT GRENSOVERSCHRIJDENDE SAMENWERKING VERMAG. Vijf jaar kunstenfestival NEXT
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

WAT GRENSOVERSCHRIJDENDE SAMENWERKING VERMAG. Vijf jaar kunstenfestival NEXT

(Evelyne Coussens) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 114-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Globaal maar ook regionaal denken, verenigen maar ook diversifiëren – de nationale Belgische politiek bewijst dagelijks hoe moeilijk die evenwichtsoefening is. Het is een oefening die NEXT al vijf jaar maakt, in een geduldig proces van trage toenadering. NEXT is een kunstenfestival geconcentreerd rond theater, dans en performance, dat zich afspeelt in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai, aangevuld met Valenciennes. De insteek is uitgesproken internationaal. In de vijf jaar van zijn bestaan is NEXT erin geslaagd dé namen die op dit moment een stempel drukken op het podiumlandschap naar de regio te halen. Tegelijk heeft het ook de aanjagers van dat landschap op de affiche: kunstenaars of gezelschappen die morrelen aan instituten, genres of sociale/politieke verworvenheden.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.