Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Waarom we zo snel geschoffeerd zijn
0 Reacties
© Chetraruc via Pixabay
© Chetraruc via Pixabay © Chetraruc via Pixabay
Voor abonnees

Waarom we zo snel geschoffeerd zijn

Over onze prikkelbare identiteitsontsteking

Waarom zijn we zo gefixeerd op identiteit? Waarom horen we zoveel schreeuwerige meningen en voelen we ons zo snel geschoffeerd? Vandaag is een expressieve vorm van individualisme de norm: iedereen heeft te allen tijde het recht op een eigen identiteit én op de uitdrukking daarvan. Tegelijk ‘multiculturaliseert’ de maatschappij, en is de privé-identiteit van minderheden een argument om meer rechtvaardigheid in de samenleving te brengen. Voor wie prat gaat op zelfexpressie en authenticiteit is het dan maar een kleine stap om elke vorm van subjectieve identiteitsverstoringeen standbeeld, een grap in een tv-seriete begrijpen als een onrecht. Wie denkt altijd en overal zichzelf te moeten zijn, kan zichzelf en de andere niet meer relativeren.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.