Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Waarom Gent geen “Muziekforum” nodig heeft
0 Reacties
Voor abonnees

Waarom Gent geen “Muziekforum” nodig heeft

(Johan Sanctorum) Ons Erfdeel - 2005, nr 1, pp. 154-157

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2004 werd in Gent een grote architectuurwedstrijd georganiseerd voor een nieuw te bouwen “Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur”. De wedstrijd werd gewonnen door Neutelings Riedijk architecten. Het probleem is echter dat de wedstrijd georganiseerd werd nog voor het zeker was dat er genoeg geld zou zijn voor de bouw en de exploitatie van zo'n “Muziekforum”. Begin 2005 is dat nog altijd niet zeker. Volgens Johan Sanctorum kan de Vlaamse minister van Cultuur het geld beter voor iets anders gebruiken. Een alles naar zich toe zuigende “cultuurtempel” als het Muziekforum, sterk gepropageerd door Gerard Mortier, past volgens hem niet in een stad als Gent. Typerend voor Gent is immers de netwerkstructuur van kleinschalige gezelschappen en culturele organisaties. Die zijn absoluut niet gebaat met de komst van een centralistische cultuurinstantie.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.