Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vlaanderen en Nederland: de springprocessie van Echternach
0 Reacties
Voor abonnees

Vlaanderen en Nederland: de springprocessie van Echternach

(Piet Piryns) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, 5-15

Dit is een artikel uit ons papieren archief

‘Vlaanderen is voor Nederlanders nog altijd exclusief het land van het exotische, de folklore en het Bourgondische levensgevoel', klaagt de schrijver Eric de Kuyper. ‘Aan Vlaamse kant valt een sterk verminderde belangstelling te constateren. Men is er tegenwoordig evenmin op de hoogte van wat zich in Nederland afspeelt als men in Nederland weet wat er in Vlaanderen gebeurt. Misschien komt dat door de opkomst van de Vlaamse commerciële televisiestations. Er wordt niet meer naar de Nederlandse televisie gekeken.' Het klinkt niet echt bemoedigend. Maar klopt het?
Al decennialang wil de Vlaamse-Nederlandse Stichting Ons Erfdeel ‘de culturele samenwerking tussen de Nederlandssprekenden bevorderen en de cultuur van Nederland en Vlaanderen in het buitenland bekend maken.' Bij het begin van de veertigste jaargang peilde de redactie van Ons Erfdeel naar de stand van zaken. Daartoe werd een kleine enquête georganiseerd: honderdvijftig Vlamingen en Nederlanders die op een of andere manier aan de weg timmeren en wel eens over de eigen grens heen kijken, werd verzocht een paar simpele vragen te beantwoorden over de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.