Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vlaamse inwijking in Noord-Frankrijk en de reacties ter plaatse
0 Reacties
Voor abonnees

Vlaamse inwijking in Noord-Frankrijk en de reacties ter plaatse

(Luc Schepens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1977, nr 2, pp. 151-159

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het artikel geeft inzicht in de verschillende componenten van de emigratie in het algemeen en illustreert deze aan de hand van de Vlaamse emigratie naar Frankrijk. De auteur onderscheidt daarbij een stedelijke emigratie en een landelijke en gaat ook in op de drijfveren van de emigratie. Tenslotte toont hij de invloed van de politiek van de regeringen op de emigratie.

L'auteur nous fait découvrir les différentes composantes de l'émigration en général et se sert de l'émigration flamande vers la France pour illustrer son propos. Ce faisant, il distingue une émigration urbaine et une émigration rurale et il approfondit les mobiles de l'émigration. Il montre enfin l'influence des politiques gouvernementales sur l'émigration.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.