Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vlaamse film gesmeerd? Het Vlaamse filmseizoen 2006-2007
0 Reacties
Voor abonnees

Vlaamse film gesmeerd? Het Vlaamse filmseizoen 2006-2007

(Erik Martens) Ons Erfdeel - 2007, nr 4, pp. 151-155

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het gaat onverwacht goed met de Vlaamse filmindustrie. Dat is de conclusie van Erik Martens wanneer hij terugblikt op het filmjaar 2006-2007. De plooien die er bestonden tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Vlaamse minister van Cultuur Bert Anciaux lijken gladgestreken te zijn. Vlamingen gaan weer kijken naar films van eigen bodem (en dat komt op zijn beurt omdat filmmakers geregeld voortborduren op het succes van Vlaamse tv-series, zoals in de film Windkracht 10). Bovendien gingen in dit seizoen enkele beloftevolle films in première van jonge filmmakers, en waren artistiek hoogstaande films als Khadak ook in het buitenland succesvol. De volgende films komen in deze bijdrage aan bod: Windkracht 10, Firmin, De koning van de wereld, Vidange perdue, Man zkt vrouw, Khadak, Ex-drummer, De laatste zomer, Dagen zonder lief, Ben X.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.