Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vijfhonderd zotte meters. De Zwarte Berg
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Vijfhonderd zotte meters. De Zwarte Berg

(Wim Chielens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2010, nr 35, pp. 39-56

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De auteur zet zijn tocht langs grensdorpen voort. Na zijn bezoek aan Risquons-Tout in 2008 en Abele in 2009, bezoekt hij nu de Zwarte Berg. Hij valt er van de ene verrassing in de andere. Hij ziet er een prachtig landschap met heuvels en holle wegen, maar loopt ook langs een van de lelijkste straten van de regio: “een kilometer verstedelijkte lelijkheid”.

L'auteur poursuit son voyage à travers les villages frontaliers. Après sa visite de Risquons-Tout en 2008 et d'Abele en 2009, il se rend cette fois-ci au mont Noir. Et là, l'auteur va de surprise en surprise. Il y découvre un magnifique paysage de collines et de chemins creux, mais parcourt aussi l'une des artères les plus laides de la région : « un kilomètre de laideur urbanistique ».

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.