Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Verontrustende verwantschappen. De beelden van Batia Suter
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Verontrustende verwantschappen. De beelden van Batia Suter

(Steven Humblet) ONS ERFDEEL – 2016, NR 4, PP. 127-130

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Foto’s, en bij uitbreiding alle mechanisch geproduceerde beelden, zijn nomadische beelden die een rusteloos, ja, vaak zelfs uitermate avontuurlijk, leven leiden. Gisteren gingen ze nog traag van hand tot hand (zoals de eerste daguerreotypieën die geliefden als precieuze kleinoden uitwisselden), vandaag flitsen de digitale snapshots bliksemsnel van het ene naar het andere scherm. Ze duiken op in onvermoede plaatsen, verkeren in steeds weer andere milieus. En zelfs al liggen ze uitgeblust stof te vergaren in een of andere donkere lade, een vergeten schoendoos, een vergeeld album of een achteloos achtergelaten boek, dan nog kunnen ze altijd rekenen op de (verliefde) blik van een toevallige passant om hen aan de vergetelheid te ontrukken en een nieuw (een tweede, derde, zoveelste…) leven te schenken.

De in Zwitserland geboren en in Amsterdam gevestigde kunstenaar Batia Suter (°1967) is een van die “toevallige passanten” die oude, vergeten (foto)grafische beelden herontdekken en er een nieuw onderkomen aan geven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.