Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tussen waak en slaap. De film “Kauwboy” van Boudewijn Koole
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Tussen waak en slaap. De film “Kauwboy” van Boudewijn Koole

(Karin Wolfs) Ons Erfdeel - 2012, nr 2, pp. 130-131

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Toen filmmaker Boudewijn Koole (1965) acht jaar was, had hij een tamme kauw. Toen de vogel plotseling stierf, ging de kleine Koole nadenken over leven en dood. Over waken en slapen. Omdat hij het moment van inslapen probeerde te registreren, kwam de jongen op de grens in een hallucinante tussenwereld terecht. Vragen over werkelijkheid en waarheid vormen nog altijd een belangrijke bron van inspiratie voor Koole, die in het voorjaar van 2012 zijn speelfilmdebuut Kauwboy op het Filmfestival van Berlijn bekroond zag met twee prestigieuze prijzen. In het najaar van 2012 werd bekend dat Kauwboy de Nederlandse inzending voor twee grote filmprijzen: de Oscars en de European Film Awards.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.