Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tone Brulin en tien jaar Tiedrie
0 Reacties
Voor abonnees

Tone Brulin en tien jaar Tiedrie

(Jef de Roeck) Ons Erfdeel - 1985, nr 4, pp. 505-512

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Overzicht van de internationale loopbaan van Tone Brulin: \dat de loopbaan van Tone Brulin zou uitmonden in een initiatief waarmee hij in Europa de aandacht voor de Derde Wereld wilde bevorderen, stond in de sterren geschreven\". In 1975 startte Brulin met Tiedrie. De eerste voorstelling liet bij de auteur van dit artikel een indruk na die door geen enkele latere voorstelling van Tiedrie tegengesproken zou worden: regisseur Brulin ging te werk \"met een hand vol tederheid\". Het doel van Tiedrie was \"alle mogelijke vormen van cultuur, o.a. ook dramatische kunst, uit de Derde-Wereldlanden te bevorderen om de goede verstandhouding tussen verschillende bevolkingsgroepen te verbeteren, en dit indien mogelijk met mensen van de Derde Wereld of met mensen die zich betrokken voelen bij het wereldgebeuren\". In de loop der jaren zal het gezelschap vooral op het gebied van drama actief zijn en talrijke voorstellingen in binnen- en buitenland geven."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.