Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Toerist voor een leven lang. Verval bij de romanpersonages van Alfred Kossmann
0 Reacties
Voor abonnees

Toerist voor een leven lang. Verval bij de romanpersonages van Alfred Kossmann

(Karel Osstyn) Ons Erfdeel - 1985, nr 4, pp. 559-566

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Naar aanleiding van de heruitgave van vroeger werk geeft de auteur een overzicht van Kossmanns hele oeuvre. Kossmann beschouwde zichzelf als een toerist; iemand die zich niet hoeft te engageren, maar die en passant waarneemt en daar stof uit put. Hij schreef dan ook een aantal reisverhalen; dat beperkte zich uiteindelijk tot verhalen over Griekenland. Andere terugkerende elementen in zijn werk: de dood, het verval en defaitisme. In sommige van Kossmanns meest geslaagde werken staat het sadomasochisme centraal, een thema dat in zijn leven een louter literaire rol heeft gespeeld, en dat een veel diepere interesse verraadt voor de werkelijke psychologische gedaante van de mens, zoals die gevormd en misvormd wordt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.