Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Theo Wolvecamp: een bericht uit het bos
0 Reacties
Voor abonnees

Theo Wolvecamp: een bericht uit het bos

(Hans Sizoo) Ons Erfdeel - 1991, nr 4, pp. 546-554

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Theo Wolvecamp was in 1948, bij de oprichting van respectievelijk de Nederlandse Experimentele Groep en de internationale beweging COBRA, het jongste Nederlandse lid van de groep, maar zijn bijdrage garandeerde hem van meet af aan een aparte plaats. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van de bespreking van zijn werk, dat wordt geschetst in zijn evolutie van de COBRA-periode - die eigenlijk uit twee perioden bestond - over de terugkeer naar de wonderwereld van zijn geboortestreek in de jaren zestig, naar het nieuwe élan van de periode 1970-1990. Met de retrospectieve die in 1990 werd georganiseerd - en de bijbehorende monografie - werd een kunstenaar gehuldigd die de Hollandse schilderkunst tussen 1945 en 1990 een grootse uitstraling heeft gegeven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.