Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Theater in de zomer: het genoegen van een verrassende omgeving
0 Reacties
Voor abonnees

Theater in de zomer: het genoegen van een verrassende omgeving

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 1992, nr 5, pp. 766-767

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Hoewel de zomer geen geschikte periode voor theater is, zijn er toch een aantal voorstellingen te melden die op ongewone locaties werden uitgevoerd. Theatergroep Hollandia ging naar een leegstaande moutfabriek in het Vlaamse dorp Wijnegem en speelde daar \Kuschwarda City\" van Herbert Achternbusch, geregisseerd door Johan Simons en Paul Koeck. In het Drentse plaatsje Diever spelen amateurs al sinds 1946 Shakespeare, altijd in de openlucht, altijd behoorlijk conventioneel maar nooit amateuristisch in de slechte zin van het woord. Dit jaar werd \"Driekoningenavond\" opgevoerd. In de Rozentuin van het Museum Boymans van Beuningen trad John Matthijsen op met zijn solo \"De Reis\". En Frances Sanders regisseerde \"De scheiding van Figaro van Ödön von Horvàt in het Amsterdamse bos."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.