Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

SPELEN ALS EEN STAAT VAN ZIJN. Acteur Bert Luppes
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

SPELEN ALS EEN STAAT VAN ZIJN. Acteur Bert Luppes

(Jos Nijhof) ONS ERFDEEL – 2015, NR 4, PP. 112-114

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Met zijn lange, dunne haren, donkere oogkassen, gebogen postuur en schokkerige gang heeft acteur Bert Luppes (1955) op het eerste gezicht eerder de uitstraling van een mijnwerker of een boer dan die van een kantoorklerk of een intellectueel. Het is dan ook geen wonder dat zijn podiumverschijning volmaakt tot haar recht kwam in de industriële en agrarische omgevingen die Theatergroep Hollandia in de jaren tussen 1985 en 2000 voor haar voorstellingen koos. Het locatietheater was de wereld waarin Luppes zich waarneembaar in z’n element voelde, zoals hij in interviews ook dikwijls benadrukte. Veelzeggend is dat hij pas twintig jaar na zijn afstuderen aan de toneelopleiding te Maastricht zijn opwachting maakte in de grote zaal.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.