Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Spanning tussen mediacultuur en humanisme. ‘De literatuur draait door’ van Sander Bax
3 Reacties
© BNNVARA
© BNNVARA © BNNVARA
Voor abonnees
literatuur

Spanning tussen mediacultuur en humanisme. ‘De literatuur draait door’ van Sander Bax

Volgens Sander Bax speelt de literatuur een meer vitale rol in de gemediatiseerde samenleving dan vaak wordt gedacht. Maar waarom eigenlijk?

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

Dank je, Pieter,
Enkele uren na mijn commentaar kreeg ik het papieren Erfdeel in mijn bus, dat ik nieuwsgierig doorbladerde. Ik was verrast, want ik zag nergens dat er iets niet klopte. En inderdaad: alles klopt. (En in de gecorrigeerde versie op het web klopt het nu ook.)
Misschien ben ik wat snel of wat kras met mijn commentaar.
Overigens wel een boeiende tekst.
Met de vraag (mijn vraag) of het de schrijver is, meer dan zijn boek, die in het midden van de mediacultuur staat. Het boek als ceremonie of als sacrament in de eerbetuiging aan de auteur.

Pieter Coupe

Beste Jef,
Bij het online zetten van dit artikel is de alinea waarin het besproken boek wordt geïntroduceerd op een verkeerde plaats terechtgekomen (als gevolg van het schuiven met een afbeelding).
Nu staat alles weer correct, en zou alles logisch verklaarbaar moeten zijn.

JefVanStaeyen

Geachte,
Wat een confuus artikel toch. Het ware misschien goed geweest voor de lezer meteen te zeggen (helemaal bovenaan, of na de tekst over Reve), maar alleszins voor er van Bax sprake is, dat ene Sander Bax een boek geschreven heeft over literatuur, media en maatschappij.
Want zoals het er nu staat is de eerste idee: Dit is een tekst van Sander Bax. Nee, hij is van G.F.H. Raat. Een tweede idee is: Sander Bax is de man achter "De wereld draait door". Nee, dat is hij niet. Maar wanneer we lezen "Bax is minder zwaarmoedig", rijst toch de vraag "wie is Bax?", en hoe weet de schrijver dat Bax minder zwaarmoedig is. Heeft hij met hem gesproken? Is het een publiek geheim?
M.i. had de redactie dat moeten zien.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.