Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Schrijver in dienst van de underdog. Over het oeuvre van Chris de Stoop
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Schrijver in dienst van de underdog. Over het oeuvre van Chris de Stoop

(Tomas Vanheste) ONS ERFDEEL – 2016, NR 3, PP. 50-55

Dit is een artikel uit ons papieren archief

“Ze willen ons weg.” Die uitspraak van zijn broer vertrouwt Chris de Stoop (1958) aan het papier toe in zijn jongste boek Dit is mijn hof (2015). Zijn hele oeuvre is te lezen als een poging om in een literaire vorm van journalistiek stem te geven aan mensen voor wie de samenleving geen ruimte heeft. Boeren zoals zijn broer die de haven, de industrie, de meubelboulevards en de nieuwe natuur om zich heen zien oprukken en zich verstikt voelen door een woud van regels. In bossen weggestopte psychiatrische patiënten die proefmateriaal vormen voor de wildste experimenten. Immigranten die worden gezien als brengers van vreemde gewoonten en opvattingen die onze cultuur ontwrichten. Illegalen die gelden als oplichters en profiteurs die we met harde hand moeten verwijderen. Steeds neemt De Stoop het op voor de underdog.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.