Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Pieter de Bruyne, de ontwerper als kunstenaar
0 Reacties
Voor abonnees

Pieter de Bruyne, de ontwerper als kunstenaar

(Ludo Bekkers) Ons Erfdeel - 1988, nr 2, pp. 175-181

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Dat de binnenhuisarchitect Pieter de Bruyne vooral als meubelontwerper tot een internationaal erkend kunstenaarsschap is gekomen, heeft alles te maken met het feit dat zijn vader een bijzonder vakkundig meubelmaker was. De auteur bespreekt hoe De Bruyne, door de onwil van de meubelindustrie om zijn ontwerpen op grote schaal te produceren, geëvolueerd is van het zogenaamde 'sociale meubel' naar ambachtelijk uitgevoerde creaties. Hij stipt de belangrijkste stijlkenmerken aan in het werk van De Bruyne en onderscheidt verschillende periodes. Ook schenkt hij aandacht aan een belangwekkende, wetenschappelijke studie over Egypte waar de kunstenaar jaren aan heeft gewerkt, maar die bij zijn dood helaas onvoltooid is gebleven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.