Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Over litteraire communicatie en functie(s) van literatuur
0 Reacties
Voor abonnees

Over litteraire communicatie en functie(s) van literatuur

(Ruud Kraayeveld) Ons Erfdeel - 1974, nr 5, pp. 670-682

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na een bondige historische inleiding over de Russische Formalisten, de Praagse Structuralisten. Roman Ingarden, wordt gehandeld over de gerichtheid van de literatuurwetenschap op de linguïstiek waarbij de literaire tekst als taaltekst gezien werd, gevolgd door de gerichtheid op de werking van de literaire tekst, de functie ervan en de lezer (met de opvattingen van F. Maatje, tegengesproken door Teun van Dijk en Sies de Haan, wat op internationaal vlak reeds werd gedaan door Wayne C. Booth die zich bezighoudt met \literature as it affects readers\", waarop ook door W. Blok wordt ingegaan). \"Afhankelijk van het belang dat men hecht aan de diverse aspecten van het literaire communicatieproces (schrijver - tekst - lezer) kan er onderscheid gemaakt worden tussen de linguïstische, marxistische (of materialistische) en empirische literatuurwetenschap\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.