Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Oude muziek in de Lage Landen
0 Reacties
Voor abonnees

Oude muziek in de Lage Landen

(Marc Peire) Ons Erfdeel - 1991, nr 5, pp. 739-747

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De jongste decennia ruilde de musicologie het filosofische pad voor meer wetenschappelijk onderzoek. Dit bracht een revolutie teweeg in de interpretatie van oude muziek, omdat men ook rekening ging houden met de muziekopvatting en de functie van muziek binnen een bepaalde periode. De auteur schetst het ontstaan van die tendens in Vlaanderen en koppelt daar namen, data en uitvoeringen aan vast. Daarna komt Nederland aan de beurt, waar een zelfde evolutie leidde tot de herwaardering van de blokfluit en het klavecimbel. Helaas is ondanks de wederzijdse en gelijklopende inspanningen van een \samenzang\" tussen de twee landen geen sprake - en ook valt een vergelijking tussen de twee in het nadeel van Vlaanderen uit."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.