Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Op weg naar een grensoverschrijdende kennisinfrastructuur in Zeeland, Vlaanderen (en wellicht ook Nord-Pas-de-Calais)
0 Reacties
Voor abonnees

Op weg naar een grensoverschrijdende kennisinfrastructuur in Zeeland, Vlaanderen (en wellicht ook Nord-Pas-de-Calais)

(P. Drewe) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1993, nr 18, pp. 33-45

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het begrip kennisinfrastructuur slaat op het geheel van instellingen voor wetenschappelijk onderzoek, opleidingsinstituten, onderzoek en ontwikkeling in privé- en openbare sector. In het Scheldebekken is een Internationale Schelde Faculteit opgezet, een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen kenniscentra in Zeeland en Vlaanderen. De auteur gaat na wat dit precies betekent en hoe dit verder kan worden ontwikkeld. Hij pleit ook sterk voor uitbreiding in Noord-Frankrijk.

Le concept d'infrastructure du savoir désigne l'ensemble des institutions de recherche scientifique, d'instituts de formation de recherche et de développement des secteurs privés et publics. Le bassin de l'Escaut a crée une Faculté scaldéenne internationale (Internationale Schelde Faculteit), structure de collaboration transfrontalière qui regroupe des centres du savoir de Zélande et de Flandre belge. L'auteur étudie la portée exacte de cette initiative et les possibilités de la développer. Il plaide chaudement une extension au Nord de la France.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.