Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Onrust op de Nederlandse literaire boekenmarkt
0 Reacties
Voor abonnees

Onrust op de Nederlandse literaire boekenmarkt

(Lisa Kuitert) Ons Erfdeel - 2003, nr 2, pp. 231-243

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Sinds enige tijd rommelt het in de Nederlandse literaire uitgeverswereld. Lisa Kuitert zet de feiten nog eens op een rij en haalt drie oorzaken aan voor de onrust die de uitgevers teistert. Ten eerste is er de politieke onduidelijkheid over het al dan niet handhaven (in Nederland) of invoeren (in Vlaanderen) van de vaste boekenprijs. Ten tweede wordt de uitgeverswereld geconfronteerd met een aantal technologische vernieuwingen waarvan het belang nog niet helemaal vaststaat. Ten derde komen er vanuit de samenleving berichten over ontlezing. Vele uitgevers zoeken daarom hun heil in schaalvergroting, maar dat is volgens Kuitert misschien niet de beste oplossing voor de bestaande problemen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.