Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ondergedompeld in de geest van jongeren. De film Home van Fien Troch
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Ondergedompeld in de geest van jongeren. De film Home van Fien Troch

(Ivo De Kock) ONS ERFDEEL – 2017, NR 2, PP. 101–105

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Home is pas de vierde langspeelfilm van Fien Troch (1978) en toch heeft de Vlaamse, in Brussel wonende cineaste al een hele evolutie doorgemaakt. Gooide ze met haar eerste drie films vooral in het festivalcircuit hoge ogen, met haar nieuwste breekt ze ook door bij een breder publiek. Tegelijk maakt ze nog altijd cinema die wringt en blijft ze trouw aan haar centrale thema: verstoorde communicatie tussen verschillende generaties. Home focust op jongvolwassenen en serveert een complex drama zonder slechteriken, helden of happy end. Nieuw is dat Troch dat samen doet met monteur Nico Leunen (ook haar levensgezel) in een energieke, documentaire filmstijl. Die is even heftig als de emoties van haar protagonisten, gespeeld door onervaren jongeren.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.