Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

ON-NEDERLANDS GOED. Singer-songwriter Blaudzun
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

ON-NEDERLANDS GOED. Singer-songwriter Blaudzun

(Lutgard Mutsaers) Ons Erfdeel – 2015, nr 1, pp. 115-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2012 maakte televisiekijkend Nederland via De wereld draait door kennis met de singer-songwriter Johannes Sigmond alias Blaudzun (1974). Hij zong toen een cover van ‘Shout’, een wereldhit uit 1985 van Tears for Fears, waarbij hij zichzelf begeleidde op de banjo. Blaudzun leek uit het niets te komen, maar in werkelijkheid was hij aan zijn derde cd toe, Heavy Flowers. Het alternatieve clubcircuit was al te klein voor hem. In Nederland stond Heavy Flowers 63 weken in de lijsten van bestverkochte albums, in Vlaanderen 45 weken.

Blaudzun heeft zijn betekenis onder meer te danken aan zijn originele output en dito verschijning. Begin 2014 brak hij definitief door, toen de Nederlandse publieke omroep een pregnante passage van de titelsong van zijn vierde album, ‘Promises of No Man’s Land’, met de tekstflard “the heat is on”, gebruikte bij de samenvattingen van de Olympische Winterspelen.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.