Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Na zes jaar cel wil Caetano muziek maken en papa worden
0 Reacties
© GBL / Avansa
© GBL / Avansa © GBL / Avansa
podcast Iedereen levenslang?
samenleving

Na zes jaar cel wil Caetano muziek maken en papa worden

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcastreeks Iedereen levenslang? delen zes ex-gedetineerden hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In deze aflevering vertelt Caetano over zijn jeugd, zijn familie en zijn passie.

Caetano (28) is de zoon van een Belgische moeder en een Braziliaanse vader. Op 4-jarige leeftijd ziet hij zijn vader terug naar Brazilië vertrekken. Een vijftal jaar later verhuist hij met zijn moeder en haar nieuwe vriend naar Spanje. Hij wordt er voor het eerst geconfronteerd met huiselijk geweld. Hij is vijftien wanneer zijn moeder hem naar Brazilië stuurt, 16 wanneer hij door zijn tranen heen vraagt om terug te keren. Maar het liedje duurt niet lang: Caetano duikt alleen de wereld in, en valt regelrecht in het drugsmilieu.

Van 50 euro en koppigheid die zelfs een ezel kan evenaren: dat is wat Caetano de wereld mee intrekt. Met die 50 euro koopt hij een bolletje cocaïne, met wat pijnstillers van een vriend maakt hij er twee van. Zijn eerste stappen in het dealen zijn gezet. De gevangenis volgt, tweemaal. Tijdens zijn tweede gevangenisperiode komt hij tot schuldinzicht en (her)ontdekt hij zijn passie: het gesproken woord. Hij spreekt over zijn leven, zijn muziek en de onvoorwaardelijke liefde van zijn mama. Beluister de podcast hier:

Beluister ook de proloog van de reeks Iedereen levenslang?:

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.