Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Na vijf jaar in de cel droomt Steven van een carrière als houtbewerker
0 Reacties
© GBL / Avansa
© GBL / Avansa © GBL / Avansa
podcast Iedereen levenslang?
samenleving

Na vijf jaar in de cel droomt Steven van een carrière als houtbewerker

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcastreeks ‘Iedereen levenslang?’ delen zes ex-gedetineerden hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In de vierde aflevering doet Steven zijn verhaal.

Tijdens een kindertijd van totale emotionele verwaarlozing leerde Steven (25) dat agressie de enige manier was om zich te uiten. Niemand leerde of stimuleerde hem zichzelf te beheersen. Niemand weerhield hem ervan steeds dieper een wereld van alcohol, drugs en inbraken in te rollen.

Een welzijnswerker van Back On Track (Oranjehuis vzw) die in hem gelooft, zijn vriendin en zijn kindje laten hem voorzichtig toe te dromen van beter. Hij hoopt dat iemand hem binnenkort een kans geeft als houtbewerker.

Beluister de podcast:

Beluister ook de proloog van de reeks Iedereen levenslang?:

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.