Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Na twee jaar cel blijft Ismaïl ‘Cool’ Abdoul zich zijn leven lang bevragen
0 Reacties
© GBL / Avansa
© GBL / Avansa © GBL / Avansa
podcast Iedereen levenslang?
samenleving

Na twee jaar cel blijft Ismaïl ‘Cool’ Abdoul zich zijn leven lang bevragen

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcastreeks ‘Iedereen levenslang?’ delen zes ex-gedetineerden hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In de tweede aflevering vertelt Ismaïl over hoe hij in de gevangenis tot inkeer is gekomen.

Hoe gaan we in onze samenleving om met misdrijf, straf en herstel? In de podcastreeks Iedereen Levenslang? vertellen zes ex-gedetineerden openhartig over hun ervaringen. De reeks is een productie van journalist en radiomaker Ng Sauw Tjhoi, in opdracht van het project Dialoog en Avansa. De lage landen publiceert de podcast om het debat over dit belangrijke onderwerp te stimuleren.

In de tweede aflevering: Vandaag is Ismaïl (48) een bekende bokser. We kennen hem van de film Cool Abdoul, van vzw Touché, als vrome moslim en een warme papa.

Zijn verleden was getekend door zware vechtpartijen, wapengeweld, afpersing en drugs dealen.

Ismaïls relaas is een waar succesverhaal. In de gevangenis is hij tot inkeer gekomen. Met de hulp van zijn vrouw en uit schaamte en angst voor zijn god is hij terug op het juiste pad geraakt. Zijn 'levenslang' bestaat erin dat hij zichzelf zijn leven lang blijft bevragen.

Beluister de podcast:

Beluister ook de proloog van de reeks Iedereen levenslang?:

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.