Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Muziek van minderheden in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Muziek van minderheden in Vlaanderen

(Luc Mishalle) Ons Erfdeel - 1986, nr 5, pp. 669-680

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In dit artikel onderzoekt de auteur hoe uitheemse muziek zich in Vlaanderen manifesteert en welk lot haar uitvoerders beschoren is. Die uitheemse muziek is bijna uitsluitend volksmuziek van migranten, zoals die van zigeuners. De auteur gaat na wat er met de muziekcultuur van westerse en Arabische origine gebeurd is. Ook autochtone Vlamingen die migrantenmuziek uitvoeren komen aan bod. In een tweede deel plaatst de auteur een aantal kritische kanttekeningen bij de bestaanskansen, de opleidingsmogelijkheden en de integratieproblemen van de immigrantmusicus. Hoewel de auteur moet vaststellen dat er op dit gebied van integratie weinig te bespeuren valt en dat er geen opleiding of geen platform is, gelooft hij toch in de bestaanskansen van migrantenmuziek.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.