Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Mijn ik(ken). Sinan Çankaya over identiteit
0 Reacties
Voor abonnees
recensie
samenleving

Mijn ik(ken). Sinan Çankaya over identiteit

In Mijn ontelbare identiteiten toont antropoloog Sinan Çankaya een paradox: hoe een veronderstelde niemand juist zovele iemanden is.

“Wat willen jullie dat ik zeg?”, vraagt Sinan Çankaya als hij wordt uitgenodigd voor een lezing op zijn oude middelbare school. Het verzoek is de aftrap van dit boek, het begin van iets wat allang voorbij had mogen zijn: fremdkorpergefühl. Een gevoel waarvan je de reflecties ziet in het spiegelpaleis dat Çankaya’s debuut is.

Dit boek had bij de ramsj moeten liggen. In een rommelbak met sterk afgeprijsde boeken waar bibliofielen naartoe worden gezogen op zoek naar een verborgen parel, en niet op zoek naar recente, slecht verkochte titels. In een modern antiquariaat had dit boek te graai moeten liggen, met als drukjaar 1980, hooguit 1990.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.