Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

MET DE STILLE GLIMLACH. Hernieuwde belangstelling voor Paul-Gustave van Hecke (1887-1967)
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur
geschiedenis

MET DE STILLE GLIMLACH. Hernieuwde belangstelling voor Paul-Gustave van Hecke (1887-1967)

(Manu van der Aa) Ons Erfdeel – 2013, nr 1, pp. 112-121

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In de loop van 1961 liep de Nederlandse schrijver en journalist Nico Rost met het plan rond om een roman te schrijven over het leven van zijn oude vriend Gust van Hecke. De roman kwam er nooit – helaas! Met de op 27 december 1887 in Gent geboren Paul-Gustave van Hecke had Nico Rost een unieke figuur in het vizier. Dat merken ook steeds meer onderzoekers die zich verdiepen in de Belgische cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw: er is haast geen domein te bedenken waarop Van Hecke niet actief is geweest. Recentelijk heeft dat geleid tot twee tentoonstellingen rond zijn leven en werk, en een tweetal publicaties. Daarnaast werkt de schrijver van dit artikel aan een biografie van Van Hecke en is een monografie over Van Heckes modehuis Norine in de maak. Waarom mag Paul-Gustave van Hecke plots op zoveel belangstelling rekenen?

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.