Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Melinda zat haar straf uit, maar haar minderwaardigheidsgevoel blijft
0 Reacties
© GBL / Avansa
© GBL / Avansa © GBL / Avansa
podcast Iedereen levenslang?
samenleving

Melinda zat haar straf uit, maar haar minderwaardigheidsgevoel blijft

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcastreeks Iedereen levenslang? delen zes ex-gedetineerden hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In de vijfde aflevering worstelt Melinda na haar vrijlating met een hardnekkig minderwaardigheidsgevoel.

Melinda (50) had een goeie job, een groot mooi huis, ze was gelukkig getrouwd en haar kinderen waren op weg naar eenzelfde succesvol leven. Nadat haar man plots stierf en ze na eenzame en verdrietige jaren op de verkeerde vent viel, verandert alles. Wilde feesten, misbruik, drugs en alcohol om alles te doorstaan vullen haar dagen, tot Melinda wordt gestraft voor schuldig verzuim.

Haar straf heeft ze uitgezeten. In de twee jaar dat ze vrij is hield ze haar rolluiken gesloten, haar deur dicht en gaat ze zes dorpen verder een blik soep kopen. Nooit zal het minderwaardigheidsgevoel dat verder versterkt werd in de gevangenis haar verlaten.

Beluister de podcast:

Beluister ook de proloog van de reeks Iedereen levenslang?:

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.