Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

‘Mannelijk naakt in de kunst gaat alleen over pijn, nooit over seks’
0 Reacties
© Xander Stroo / deBuren
© Xander Stroo / deBuren © Xander Stroo / deBuren
podcast dossier seksualiteit
literatuur
kunst

‘Mannelijk naakt in de kunst gaat alleen over pijn, nooit over seks’

Herbeluister het tweede deel van onze gespreksavond Hoe bevrijd is onze seksualiteit?, met emeritus-hoogleraar genderstudies Maaike Meijer en schrijver en criticus Maria Vlaar.

Hoe bevrijd is onze seksualiteit? Volgens de één zijn we preutser geworden, de ander vindt juist dat we leven in tijden van platvloerse seksualisering.

Op donderdag 30 november organiseerde de lage landen bij Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren in Brussel een avond over seks, cultuur en samenleving in Vlaanderen en Nederland naar aanleiding van het novembernummer van de lage landen.

In deze podcast gaan emeritus-hoogleraar genderstudies Maaike Meijer en schrijver en criticus Maria Vlaar in gesprek over de vraag in hoeverre de kunsten anno 2023 nog altijd gedomineerd worden door een mannelijke blik op erotiek en seksualiteit.

Voor de lage landen schreef Meijer een stuk getiteld ‘Zonder mannetje: lesbische seks in de Nederlandse literatuur’, Vlaar buigt zich in haar bijdrage over het gebrek aan erotisch mannelijk naakt in de kunst. Journalist Lode Delputte modereert het gesprek.

Lees alle artikelen van ons seksualiteitsdossier

Beluister ook het eerste deel van de gespreksavond, waarin historica Magaly Rodríguez García en auteur en radiopresentatrice Heleen Debruyne in gesprek gaan over de geschiedenis van prostitutie in de Lage Landen en de complexe relatie tussen feminisme en pornografie.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.